пʼятниця, 12 вересня 2014 р.

Моя подорож до болгарії 2014

Болгарія - власний досвід.

Почну мабуть з того, що ця поїздка планувалась уже давно. Закордон я виїжджав вперше, тому перед поїздкою трохи нервував. Перше питання яке виникло як їхати, ким, чим, і таке інше. Порившись в просторах інтернету з знайшов декілька автобусних турів середньою вартістю туру 7000 - 10000 грн. на 10 днів на 2-х дорослих і одну дитину, з включеним сніданком. Моя вам порада ніколи не беріть такі тури, нижче поясню чому.

Вибір турфірми. Їхати ми троє яз сестрою і племінником. Спочатку ми вирішили скористатись Луцькою турфірмою Makintour, подзвонивши на їхній мобільний номер та взнавши розцінки, доречі досить дешеві, ми відмовились від їхніх послуг по одній простій причині  - передача документів в Луцьк, не те, щоб ми не довіряли компанії проте з передачею паритись не хотілось. 

Тоді ми звернулись в Чернівецьку туристичну фірму  Крайс. Наведу розцінки: віза+страховка(5Є) = 45+45+10Є; дорога (туди-назад) = 60+60+60Є. Готель ми не брали, бо домовились з однією віллою Радіана в селі Равда, про бронювання номерів, номер коштує для двох дорослих і однієї дитини (2+1) = 18Є день.

Обмін валюти. В зв'язку з недавніми подіями курс євро різко піднявся і становив в НБУ 16,40грн за Євро, в банках курс від 16,40 - 16,80, але як завжди готівки в банках немає, тому ми поміняли в місцевого мінили по курсу 16,65.

Фотографії. Один факт про який ми дізнались на фірмі, що тре ще зробити фотографії 3*4см, для візи, на фотографії пішло по 25 грн. з чоловіка, які нам зробили за п'ять хвилин.

Документи. Обов'язково якщо ви їдете з дитиною до 16-ти років, потрібно вклеїти фотографію дитини собі в закордонний паспорт. Діти до 16-ти років мають їхати у супроводі 2-х батьків, або одного з батьків і поручителя. Ще один нюанс, одинокі матері обов'язково мають взяти з архіву РАЦСУ довідку, яка підтверджує, що батько записаний зі слів матері. Ксерокопія довідки передається через фірму в посольство, а оригінал потрібно мати з собою при перетині кордону, ми ж оригінал довідки провтикали вдома.

Виїзд. Виїжджали ми в 12-й годині ранку, від нашого стадіону "Буковина", прямо перед автобусом ми отримали посадкові талони, страховку, і паспорти з візами. Всі місця були зайняті. Здавши багаж ми зайняли свої місця. Ще одна особливість даного автобусу - в них є лежачі місця.

Перетин кордону. Підїхавши до митниці водії сказали вийти в туалет, бо наступна зупинка через 4ри години буде, а туалета в автобусі нажаль немає. Війна і тут поставила свій відбиток, усі митники в камуфляжній формі в синіх беретах з вогнепальною зброєю, ще не так давно - білі сорочки, сині брюки чи спідниці і посмішки на обличчях, а тепер туристах заборонили фотографуватися коло кордону. І тут коли дійшла наша черга перевірки документів, водій оголосив: - Готуємо закордонні паспорти на тому місці де фотографія, матері з дітьми, повідомляємщо їдемо з дитиною і даємо доручення на дитину. Отут то ми з сестрою і зрозуміли, що лоханулись не взявши з собою цю довідку. Жінка-митник підійшовши до нас, збираючи документи - подумала, що ми чоловік і дружина - прізвище то одне. Проте все вирішилось без проблем, правда довгенько ми чекали на митниці, десь цілу годину.


Все Україна за спиною, паспорти нам віддали і ми уже в Румунії. Ще раз провірка документів, на цей раз лише закордонні паспорти, відносно швидко пройла ця процедура. І ми поїхали далі до кордону з Болгарією.




неділя, 10 серпня 2014 р.

Аероклуб "Крила Буковини"

Аероклуб "Крила Буковини"

Сьогодні я розповім вам про свою вело подорож до  Аероклубу "Крила Буковини", який знаходиться в селі Шипинці, Кіцманського району Чернівецької області, де колись було летовище.


Ось  тут ви зможете подивитись мій маршрут.

Їхати було не важко, але сонце дуже стомлювало. Приїхавши на місце я був дуже здивований, що ніхто не літає, стало сумно зате я зайшов на територію клубу і трохи пофоткав літаки, а там їх було й справді багацько.

Ще один плюс, на табличці "ПРОХІД ЗАБОРОНЕНО" я знайшов контактний телефон клубу. Подзвоню пізніше розпитаю, коли літають скільки то коштує.

А тепер самі фотки:





















Прослушать или скачать When You're Smiling бесплатно на Простоплеер

середа, 6 серпня 2014 р.

Вихід через сувенірну лавку / Exit Through the Gift Shop


Рік виходу: 2010
Випущено: США, Великобританія
Жанр: Комедія, документальний
Режисер: Бенксі
В ролях: Бенксі, Шепард Фейри, Тєррі Гетта, Ріс Іванс, Джошуа Лівайн
Тривалість: 01:26:05
Переклад: Професійний багатоголосний, субтитри відсутні


Про фільм:
Вихід через сувенірну лавку – гарний спосіб для музею трішки підзаробити. Натхненний витворами мистецтва, якими милувався в залах галерей відвідувач їх штамповані репродукції на футболках, кружках, магнітиках на холодильник і з задоволенням запасається такими "висококультурними" сувенірами. А якщо б через сувенірну лавку здійснювався невихід, а вхід? Чи багато відвідувачів дістались б до виставкових залів? Можливо їм би було вдосталь й сувенірів? Взагалі де закінчується мистецтво і починається кітч? І як відрізнити справжній шедевр від підробки? Бо, подейкують, що й сам Пікассо в свій час не зміг впізнати свою картину серед багатьох копій...


IMDB User Rating: 8.5 (1,247 votes)


 

субота, 2 серпня 2014 р.

Повітряні змії

Повітряні змії

Продовжуюючи тему повітряних зміїв, сьогодні я б хотів викласти з тої ж самої книги Пантюхіна "Дитяча змійкова станція" Додатки цієї книги.

Альбом повітряних зміїв


пʼятниця, 1 серпня 2014 р.

Повітряний змій Поттера

Повітряний змій Поттера

Сьогодні я розповім, як зробити власноруч повітряного коробчастого змія Поттера. Використаю книгу С.П. Пантюхіна "Детская змейковая станция", саму книгу ви можете без проблем скачати наприклад з цього ресурсу" http://ua.booksee.org/book/375290, в форматі Djvu.

Чому саме цей змій?

А тому що це мабуть найпростіший повітряний змій із коробчастих повітряних зміїв, та ще його можна зробити складним, і його дуже зручно транспортувати.


Що для цього потрібно?

Соснові рейки беремо квадратного (або круглого) переріз, не менше 15Х15 мм. Рейки робляться з сосни сухої, прямослойної, м'якої і без сучків(сучки сприяють поломці рейок). Для зменшення ваги змія рейки на кінцях поступово звужуються, так як основне навантаження на перелом відбувається в середині рейки.

Рейки обробляються досить ретельно, рубанком і наждачним папером. Щоб рейки не набирали вологи їх бажано пропитати оліфою. Можна замінити соснові рейки горіховими прутами, але вони по своїм якостям гірші.

Тканина - модеполам, перкаль, бязь, ситець - використовується для обтягування змія.
Папір - використовується для обтягування зміїв невеликих розмірів. Для обтягування бажано мати тонкі та цупкі сорти паперу.

Англійський шпагат, або бавовняний шнур. Діаметр шпагату -1-2 мм, а бавовняного шнура не менше 3 мм. Шпагат і шнур застосовують для запуску зміїв, виготовлення вуздечка, розтяжок та ін.

Сурові нитки - використовуються для обмотування лонжеронів і розпірних рейок, для того щоб примотати скоби, прикріпити обшивку до лонжеронів і.т.п.

Нитки з котушкою - використовуються для зшивання обшивки змія.

Гума стрічкова різної товщини - використовується для вуздечок змія для амортизації поривів вітру. (див. фіг. 20,а).

Столярний або казеїновий клей - використовується для з'єднання деревяних частин, проклейки вузлів, обмоток тощо.

Крохмал  - використовується для прокрохмалювання матерії і для склейки паперової обтяжки.

Оліфа - використовується для пропитування шпагату та дерев'яних деталей з метою запобігання їх від псування через вологу.

Лак масляний або спиртовий - для кінцевої обробки лонжеронів і розпірок.

Розповімо послідовно, як побудувати змій конструкції Поттера.
Весь процес побудови складається з трьох головних моментів:
  1. виготовлення каркасу,
  2. виготовлення обшивки,
  3. монтаж частин і установка розчалок і вуздечки.
Для полегшення обробки лонжеронів і розпірних рейок потрібно взяти готову тесану дошку. товщина її повинна відповідати розмірам рейок. Якщо, наприклад, потрібні рейки розміром 15Х15 мм, то дошка потрібно взяти завтовшки 15-20мм. Вона розпилюється впоперек на шматки, рівні довжині лонжеронів і розпірних рейок, потім шматки розмічають і розпилюють вздовж.

Якщо під руками немає тесаної дошки потрібної довжини, то для отримання рейки потрібної довжини зрізуються на вус два коротших шматка і з'єднуються на місці зрізу, обмотуються нитками (фіг.22).



Стругати рейки краще за все таким методом. Потрібно покласти рейку на довгий стіл, притримуючи передню її частину рукою, і потім від середини починати обстругування рейки. Після стругання рейки ретельно зачищаються рашпілем і дрібною наждачною бумагою.

 Дуже важливо, щоб всі лонжерони і роспірні рейки мали одинакові розміри і вагу.

Для виготовлення змія потрібно приготувати рейки декількох розмірів:

  1. для лонжеронів - 4 рейки 1016мм. переріз 10Х10мм. (можна приготувати й круглі рейки діаметром в 10мм);
  2. великі розпірні рейки - 2шт. довжиною в 990 мм. переріз 8Х8 мм;
  3. малі розпірні рейки - 2шт. довжиною в 660 мм. переріз 8Х8 мм;

На кінцях всіх розпірних рейок слід робити лапки. Для цього на кінцях розпірок наклеюються дві тонкі планки. Зверху вони обмотуються міцними нитками, які потім проклеюються клеєм (фіг. 23).

Дерево має властивість втягувати в себе вологу, змінюючи свою вагу і жолобиться. Щоб цього не допустити, лонжерони і розпірні рейки пропитуюють оліфою. Для цього беруть шматочки вати, обмотують марлевою ганчіркою і занурюють в масло. Масло втирають в пори дерева, до тих пір, поки рейки не стануть майже сухими.


Після виготовлення лонжеронів і розпірних рейок робиться обтягання для каркасу змія з тканини або ж паперу. Як видно з фіг. 20 і 21, нижня і верхня коробка змія ідентичні, що дає можливість зробити загальні викрійки для нижньої та верхньої коробок. При виготовленні викрійок залишаємо припуск 10 мм. з усіх сторін для загину при кріпленні до нитки (ліктросу), яка вклеюється в кромки для створення великої міцності (фіг. 24). Кінці її виходять за обтяжку на кутах на 60-70 мм для кріплення до лонжеронів (фіг. 25). При вклейці ліктросу варто слідкувати щоб він не приклеївся до обтяжки,  бо після просушування краї будуть поморщені.



Обтяжка кріпиться до лонжеронів проводиться наступним чином: кінці ліктросів на кутах обкручують лонжерони, місця  прив'язування промащують столярним клеєм або казеїновим клеєм.

Щоб встановити розпірні рейки спочатку потрібно зробити на одному кінці рейки лапку, потім розпірну рейку обрізають по довжині, до тих пір, допоки вона не ляже по-діагоналі в коробку. після цього закріплюють лапку на іншому кінці рейки. Під кутом до першої розпірної рейки кладуть другу, коротшу. Рейки однакової довжини у верхній та нижній частині повинні мати однакову вагу. Для більшої жорсткості каркасу змія кожну пару розпірних рейок потрібно в центрі перев'язати нитками.

Після збірки до змія кріпляться вуздечка (конструкція добре видно на фіг 20).









Прослушать или скачать BELLERUCHE Anything You Want бесплатно на Простоплеер

субота, 19 липня 2014 р.

Black le Rat



Black le Rat
Сьогодні  я розповім вам, про своє недавнє відкриття, вірніше сказати тиняючись в павутині інтернету, та клацаюючи фотки я надибав серію фотографій з одними дуже цікавими графіті. Графіті цікавили мене дуже давно, ще з часів так званих підліткових журналів, як "Молоко" та "ХЗМ" (екстрим), та всі ці графіті були лише красивими надписами на стіні і все., а тут я бачу цілий витвір мистецтва - фігура Давида в повний ріст з автоматом Калашнікова

Це були малюнки вірніше трафаретні фотографії на стінах, такого ще ніхто не робив... і це дуже класно, ну не буду тримати інтригу мова далі піде про  Xavier Prou він же Blek le Rat - батько траферетного графіті.


Далі я приведу свій  переклад однієї статті : http://www.codered.ru/mag/streetart/artists/249, кому зручніше може читати російською.

Батько трафаретного графіті

Піонер парижського стріт-арту та засновник трафаретного графіті, Блек ле Рат ось вже понад тридцать років малює на вулиці, залишаючись при цьому в тіні своїх більш успішних і розкручених послідовників.

Фото: © Rex features
Фото: © Rex features

 
Блек ле Рат (Blek le Rat), справжнє ім’я Ксавє Проу (Xavier Prou), народився в Парижі в 1951-му році. Його батько був архітектором, а мати - дочкою французького консула в Таїланді. псевдонім художника походить від назви дитячого мультика Blek le Roc, в якій він замінив останнє слово на анаграму слів art – rat. Крім цього, першими вуличними малюнками Ксавє були зображення щурів, яких художник називає "єдиними вільними тваринами в місті" і які "розповсюджені в світі, так самояк і стріт-арт".

Нью- Йоркські графіті в 1970-ті. Фото: Priz one
Фото з сайту Alphabet city

Все розпочалось з поїздки Ксавьє в Нью-Йорк в 1971 році. Там він вперше побачив "дикий стиль" (wildstyle graffiti). "Малюнки були скрізь, - згадує художник. - В метро і навколо баскетбольних площадків. Мені запам’яталися надписи маркером, розкидані по всьому місту і прикрашені зображенням корони зверху, а також величезні букви, складні і з багатьма квітами. Мені стало цікаво,що це, і я запитав у своїх знайомих: "Що все це означає? Чому люди це роблять?" Проте ніхто не зміг дати мені конкретну відповідь, крім тієї, що це роблять без якої-небудь цілі чи сенсу".

"Я десять років виношував інформацію, отриману в Нью-Йорку: потрібно було дати ідеям дозріти, щоб врешті почати робити щось своє."

В Парижі в той час не було нічого подібного. В 1968-му році, в часи студентських хвилювань, на вулицях з'явились політичні лозунги, а також постери учнів Школи мистецтв (École des Beaux-Arts), але настільки помітного руху вуличних активістів на той момент в столиці Франції не було. Сам Блек, до речі, теж випускник цієї школи, де він вивчав архітектуру і образотворчі мистецтва: літографію, шовкографію і мистецтво гравюри, що  значною мірою вплинуло на його творчість і сприйняття громадських просторів.

Вуличні надписи в Парижі, 1968 р.
Фото з сайту Just seeds


"Я десять років виношував інформацію, отриману в Нью-Йорку: потрібно було дати ідеям дозріти, щоб врешті почати робити щось своє", - розповідає Ксавьє. Ранні американські графіті навели художника на думку створення стилю малюнка, який би найкраще підходив архітектурі й атмосфері Парижа, який також органічно доповнював би місто , як це робило графіті в Нью-Йорку. Крім того , великий вплив на творчість Ксавье здійснили англійський художник та фотограф Девід Хокні  (David Hockney) і нью-йоркський художник Річард Хамблетон (Richard Hambleton).

Девід Хокні, 1966р.
Девід Хокні, 1965 р.





Роботи Річарда Хамблетона






четвер, 3 липня 2014 р.

План

План

  1. Намалювати графіті
  2. Намалювати картину
  3. Зїздити закордон
  4. Навчитись плавати
  5. Зняти квартиру на місяць
  6. Побувати на Кубі
  7. Побувати в Голландії
  8. Зробити повітряного змія
  9. Відвідати всі кафе, генделика міста Чернівці
  10. Стрибнути з парашутом
  11. Політати на параплані
  12. Політати на мотодельтаплані
  13. Політати на автожирі
  14. Політати на повітряній кулі
  15. Навчитись літати
  16. Заробити 1млн. долярів
  17. Подорожувати автостопом
  18. Відвідати всі замки України
  19. Зняти фільм
  20. Покататись на спорткарі...

 І це ще не весь список мрій бажань, він в подальшому буде змінюватись, та я б хотів створити всій круг підписників, яким буде цікавим мій стиль життя, або тих когохоч щось зацікавило з цього списку.

P.S. Мрії збуваються))




Прослушать или скачать Rum And Coca Cola бесплатно на Простоплеер

неділя, 29 червня 2014 р.

Ну що ж почнімо!!!!

Ну що ж почнімо!!!!

З сьогоднішнього дня я починаю свій блог в якому я планую публікувати всі свої захоплення, та те чим я займаюсь, буду фіксувати всі місця де я побуваю.

Можливо комусь буде цікава моя діяльність і мої поради.

В наступній публікації я планую викласти свій список бажань на цей рік і в подальшому перебіг їх виконання.